De bästa stränderna i Florida

South beach

Florida har behagligt klimat året runt och består av över 100 mil sandstränder och många öar. Den mest kända stranden i Florida är South Beach i Miami, där finner man de berömda art deco husen.

South Beach är lättillgänglig från Ocean Drive och stranden är gratis att besöka och öppen för alla. Det är alltid ett myllrande folkliv runtomkring stranden och nattetid förvandlas det till ett partyområde med barer och klubbar.

Siesta Beach är en vacker sandstrand som ligger i Siesta Key i västra Florida. Det är en lugn och fridfull strand där sanden är både len och fin, vilket gör det till en ren njutning att gå omkring barfota. Cocoa Beach är den strand som ligger närmast Orlando och Disney World, och ligger belägen mitt i stan. Den norra delen av stranden är mycket populär bland surfare.

Sanibel Island i västra Florida är känd för sina vackra stränder där det är gott om snäckor. Sanibel bjuder på lugna stränder där man kan koppla av, och det finns goda möjligheter till fiske och fågelskådning runtomkring stranden. Strax norr om Tampa ligger Caladesi Island State Park är som ett paradis med fantastiskt vita stränder. Man tar sig enklast dit via en färja från fastlandet.