Destin

Destin Florida

I Florida ligger Destin med sina vackra vita stränder och underbara fiskevatten. Destin är en gammal fiskeby som under de senaste åren har vuxit till ett semesterparadis med gott om restauranger och hotell.

Precis som i resten av Florida är klimatet i Destin mycket behagligt med många soltimmar per år. Tack vare sandstränderna, som anses vara bland de mest bländade vita i världen, och det härliga klimatet har orten blivit en populär turistdestination. För den inbitne fiskaren är Destin ett paradis och det är populärt att hyra en båt och ge sig ut och pröva fiskelyckan. De rika fiskevattnen kan också upplevas under havsytan, då det finns möjlighet att hyra utrustning för att dyka och snorkla. Såklart kan man även åka vattenskidor och vattenskoter, och om man vill göra något mindre fysiskt finns det också ett fiskemuseum.

Gillar man golf så finns det gott om fina golfanläggningar som är perfekta att gå en runda på. I oktober varje år arrangeras det en stor fiskefestival och då går även fisk- och skaldjursfestivalen av stapeln. De populäraste områdena att bo i är bland annat Crystal Beach och Miramar Beach som båda har ett stort utbud av femstjärniga hotell och lägenheter. Vill man bo mitt i smeten så är det centrala Destin och Holiday Isle som gäller och då lever man nära till bland annat den bästa shoppingen och det stora äventyrsbadet.