Florida för barnen – Disneyland

Det första sakerna man tänker på när man hör ”Florida” brukar vara stränderna, pensionärshemmen och golfbanorna. Men det finns så mycket för barnen också!

Självklart måste man besöka Disneyland om man åker till Florida med familjen. Här finns det inte bara massvis med karuseller och berg-och-dalbanor. Det är ett helt äventyrsland fylld med karaktärer från Disneys fantastiska värld. Det finns också Star Wars eftersom Disney nyligen köpte rättigheterna till franchisen. Och för piratälskarna finns såklart Pirates of the Carribean.

Runt omkring och i parken finns det flera alternativ när det kommer till boenden. Man kan bo i lyxiga villor för större familjer och sällskap som kostar runt 2000 kronor natten. Eller så kan man campa på de utvalda campingplatserna för så lite som 300 kronor natten.

Utöver Disneyparken finns och deras vattenpark med rutschkanor och äventyr.

Det man ska tänka på är att ha med sig tillräckligt med pengar. Biljetterna för inträdet till de olika parkerna är ganska kostsamma. Det är billigare för barn som är nio och yngre. Barn under tre går in gratis. För vuxna kostar exempelvis en inträdesbiljett som gäller i fyra dagar ungefär 2 155 kronor inklusive skatt. Då får man gå in på en park om dagen. För barnen mellan 3 och 9 kostar det 1 800 kronor.

Men sedan måste man tänka på att det är ett minne för livet och det behövs flera dagar för att man ska hinna se och uppleva allt. Man får alltså mycket för pengarna.