Fort Lauderdale

fort lauderdale

Fort Lauderdale, ibland kallad Venice of America, är en liten och charmig stad som är ett av Floridas absolut populäraste turistmål. I staden finns det många kanaler och konstgjorda sjöar, vilket är anledningen till dess smeknamn. Staden är även känd för sin vackra natur, då det finns ett stort antal parker och grönområden i området.

Fort Lauderdale ligger i sydöstra Florida, norr om Miami och har ett behagligt klimat under större delen av året. En fyra mil lång vit strand och omkring 3000 soltimmar per år lockar till sig turister från alla världens hörn. Den populäraste strandremsan heter The Strip och ligger i den centrala delen av Fort Lauderdale.

Förutom att njuta av sol och bad så finns det möjligheter till aktiviteter såsom vattensporter och ett rikt båtliv. Närheten till stranden bidrar till en avslappnad livsstil och det råder en internationell känsla här, många turister kommer från Europa och staden är ett populärt resmål bland homosexuella. Här är ett rikt utbud av restauranger och klubbar. Ett sätt att uppleva stadens kanaler är att ta en båttaxi från hotellet till restaurangen. Södra Florida är ett shoppingparadis med stora köpcentrum och ett stort utbud av loppmarknader. Fort Lauderdale är också populärt bland barnfamiljer eftersom Disneyland ligger alldeles i närheten.