Hur du får den bästa flygresan

Flygresor är dyra och obekväma, speciellt om du ska resa längre sträckor såsom från Sverige till USA. Det är många timmar i ett litet plan, med minimalt ben- och sittutrymme samt tunnare luft. Lika bra att försöka få bästa platsen och priset!

Vi har tidigare skrivit om flera bra knep för att själva resan ska bli behagligare, allt från ett par schyssta hörlurar till en uppblåsbar kudde för den som vill sova genom resan. Något annat att tänka på är att välja bästa platsen. På en del plan kan du bli uppgraderad till förstaklass om du har tur. Vissa bolag mejlar erbjudanden om billiga uppgraderingar strax innan incheckning. Andra gånger kan det vara bra att vara tidigt ute så du är först att checka in. Fråga om uppgraderingar, om planet ser ut att bli nästan fullt kan personalen ge dig en plats i första klass för att försäkra sig om att inga dubbelbokningar sker. Ett sista alternativ är att ansluta sig till flygbolagets lojalitetsprogram och samla poäng.

Angående priset är det idag bättre att vara tidigt ute. De första biljetterna är alltid billigast. Sista-minuten-biljetter är inte längre det billigaste alternativet, boka istället så fort ni har bestämt er för att åka. Kom ihåg att jämföra priserna noggrant!