Hyrbil i Florida – vett och etikett, regler och lagar

Hyrbil Florida

Ett bra sätt för att ta sig runt på bästa sätt i Florida är att hyra en bil. Det är heller inte så dyrt, om man jämför med svenska mått mätt.

Det är svårt att ta sig runt utan bil i Florida och att hyra en bil i staten är relativt billigt. Det är dock både billigare och enklare att boka bilhyrningen hemifrån. Att tänka på är att även om du har betalt bilhyran hemifrån så kommer du behöva visa upp ditt kreditkort som säkerhet. Har du bokat innan avresa ingår det också en försäkring om något oväntat skulle hända med bilen. Om bokningen görs inom USA kostar det extra att få en försäkring. Om man bokar via ett biluthyrningsföretag på plats blir alltså försäkringen ett dyrt tillägg.

Är ni flera stycken som ska köra blir priset högre, men det kan finnas tillval för en till tre extra förare. Undvik alla former av tilläggstjänster och uppgraderingar. Det är bra att kontrollera bilen noga när du hämtar ut den för att se om det finns några skador, i så fall ska detta föras in i hyresavtalet.

Fotografera alltid eventuella skador och repor på plats innan du åker iväg med fordonet. Parkering brukar ofta vara billig och lätt att hitta. På motorvägarna kör man om både till höger och vänster, och man får svänga höger även när det är rött i korsningar om det inte finns en skylt som talar om att det är förbjudet i just den korsningen. Har man kört mot rött kan bötesbeloppet komma på räkningen för bilhyran.