Innan man ger sig av

checklista_516521056

Det är alltid bra att dubbelkolla både det ena och det andra innan man ger sig av på en lång resa. Det sista man vill är ju att ha glömt att ta med sig något viktigt eller blir nekad inträde för att man har gjort fel någonstans. Här tittar vi närmare på vad man bör tänka på innan man ger sig av till Florida.

Först och främst måste man göra en onlineregistrering om man tänkt resa till USA. Om man har tidigare läst att det är helt ok för alla med svenskt pass att resa in i USA utan några extra steg har man blivit felinformerad. Man kommer även behöva fylla i en tulldeklaration, men denna delas ut först ombord på planet.

De viktigaste sakerna ska alltid vara med i handbagaget. Om det incheckade bagaget går förlorat har man på så sätt inte tappat något som inte går att ersätta.

Det gäller även att vara förberedd för klimatet i Florida. Här gäller det att ha med sommarkläder man kan känna sig bekväm i vid 30+ grader. Behöver man uppdatera garderoben och känner att man redan lagt ut tillräckligt mycket redan på biljetten kan man alltid komma undan lite billigare med en rabattkod till en butik som NA-KD som i grunden har ganska låga priser. Med 3000 soltimmar om året är det också rekommenderat att ha med sig lite solskyddsmedel, men det är ju något man lika gärna kan köpa på plats om man så önskar.

Det kan också vara värt att ta sig en titt på sin försäkring innan man planerar en resa till USA. Kolla först på hemförsäkringen och se vad som gäller. Att behöva besöka sjukhus där kan vara riktigt dyrt så om försäkringen gäller även där kan man bespara sig en massa pengar och besvär.