Key West

Key West

Den sydligaste staden i USA heter Key West och ligger i Florida. Att ta sig dit med bil innebär en resa över ett stort antal broar, då man har ett 40-tal öar att passera innan man når destinationen. När man väl är framme möts man av ett exotiskt klimat och en mycket avslappnad atmosfär.

Många konstnärer och författare har vistats här och mest känd är Ernest Hemingway, vars tidigare hem idag är ett museum. Årligen hålls det en gayfestival och det gayvänliga klimatet har lett till att många homosexuella har bosatt sig i staden.

I vattnen runt Karibien härjade förr pirater, smugglare och vrakplundrare och om detta kan man lära sig mer genom att besöka Pirate Soul Museum. Key West var en gång den rikaste staden i USA med anledning av att huvudnäringen då var vrakplundring och en tur på Wreckers Museum ger en spännande bild av dessa äventyr. Överallt ser man gulliga små trähus i alla regnbågens färger. Dessa är karibiska trävillor med fina verandor och trädgårdar som med sina palmer och träd skänker skugga och ro. Key West saknar faktiskt riktigt bra stränder men det går att bada och vattnet är varmt. Korallrevet utanför bjuder på färglada fiskar för alla som snorklar eller dyker.