Kryssningar från Miami

Miami

Miami är en hamnstad vid Atlanten och tack vare läget i sydöstra Florida avgår det många kryssningar till Västindien härifrån.

Man kan hitta allt från billiga budgetresor till riktiga lyxkryssning och bland dessa finns det både endagskryssningar och lite längre veckokryssningar att välja mellan. Dessa resor går året om och på kryssningen ingår det allt från mat och underhållning till olika aktiviteter. Fartygen är ofta som små städer med biografer, teatrar och restauranger, och man kan shoppa, träna och se shower i de olika delarna.

En resa i östra Karibien brukar ta en vecka med besök på Jungfruöarna, St Thomas och Bahamas. Turen till södra Karibien går ned till Barbados, Trinidad och Tobago, Aruba och Curacao. Lite längre turer går till västra Karibien med Mexiko, Belize och Jamaica som stopp.

De rederier som avgår från Miami går inte till Kuba med anledning av USA:s handelsembargo. När fartyget kommer till hamn får man några timmar till förfogande för att se sig om på varje plats, men man kommer sällan utanför turiststråken. Kryssningsfartygen ordnar guidade turer och utflykter till fina paradisstränder som ger tillfälle till snorkling och dykning. Ombord på fartyget finns det även solstolar, spa och bassänger så att man kan njuta av både utsikten och det fina vädret under hela resan.