Miami Beach

Miami Beach är en badort i Florida som byggts på en serie artificiella barriäröar ett antal kilometer öster om själva Miami. Den absolut största attraktionen här är stranden, som namnet ju antyder, och det är också främst för sol och bad som turister kommer hit. Även om den vita sanden och det vackra turkosblå vattnet lockar mest finns dock mycket annat att se och göra i Miami Beach.

Art Deco-distriktet är en av de mest populära sevärdheterna. Byggnaderna här uppfördes mellan 1923 och 1943 i en unik art deco-stil (naturligtvis) och det är möjligt att gå guidade turer genom kvarteret. Byggnaderna är unika och läckra neonskyltar är vanligt förekommande. I januari arrangeras Art Deco Weekend med liveband, modevisningar och föreläsningar och då stängs hel Ocean Drive av för biltrafik. Miami Beach är väl värt ett besök vid detta tillfälle. På just Ocean Drive finner också man nattlivet. Här finns massor av barer, restauranger och hotell som har öppet långt in på småtimmarna.

Vill man ha en lite mer aktiv semester finns goda möjligheter till dykning, kanotpaddling i vackra mangroveträsk och snorkling. Att hyra en yacht eller en båt för dagen och se Miami från havet kan vara ett bra alternativ för den med lite större reskassa. Till Miami Beach tar man sig enklast från Miami med buss 120.