Orlando

Orlando är kanske mest känd som nöjesparkernas stad. Faktum är att ingen av de stora nöjesparker man normalt förknippar med staden – Disney World, Sea World och Universal Studios – ligger i själva staden utan snarare i dess utkanter. Nöjesparkerna lockar fortfarande flest besökare men det finns också annat att se i staden.

Orlando är en stor stad och här finns goda möjligheter till både shopping, kulinariska upplevelser och kultur. Bland annat finns här ett flertal konstmuseer som visar i huvudsak amerikanska konstnärer. Restaurangutbudet i Orlando är stort och här kan man äta allt från klassiska amerikanska rätter till peruvianskt, kubanskt och indiskt. Kennedy Space Center är ett besöksmål som är väl värt att avsätta lite tid för. Här har man möjlighet att kliva ombord och ta en titt på rymdfärjan Explorer, se filmer från universum och uppleva en simulerad uppskjutning som känns precis som på riktigt.

Har man rest hela vägen till Orlando är dock ett besök på Disney World nästan ett måste. Vi har skrivit ett inlägg om det tidigare, men i korthet kan sägas att det finns en enorm bredd av aktiviteter i utbudet här. Allt från åkattraktioner till strandupplevelser och djurparker ryms på samma yta. Här har vuxna lika roligt som barn så tveka inte att åka även om du inte reser med barn.