Surfa i Florida

Surfa

Det är östkusten som gäller för den som vill surfa i Florida. Södra Florida bjuder på något högre vågor, särskilt under vinterhalvåret, medan norra Florida bjuder på många och låga vågor.

De flesta av de populära surfställena är belägna vid sandstränder, men dessa har varit utsatta för besök av hajar i perioder. Den bästa tiden att surfa i Florida är mellan september och november. Cocoa Beach i södra Florida är en välkänd surfstad där surfaren Kelly Slater växte upp och en Ron Jon Surf Shop finns belägen. Under påsken hålls årligen Easter Surfing Festival i staden.

Ett annat känt surfställe är Sebastian Inlet State Park som är utrustat med bra service i form av bland annat duschar och en stor parkering. Söder om Sebastian Inlet ligger ett flertal intressanta surfställen, mest känd är Palm Beach’s Reef Road där man kan få möjlighet att uppleva riktigt stora vågor.

I trakterna kring Jacksonville finns det gott om surfare och Hanna Park, som ligger belägen söder om Mayport Naval Base, erbjuder bland annat camping med duschar. Daytona Beach är ett klassiskt surfställe med många surfskolor direkt på stranden. New Smyrna ligger nära Daytona Beach och det är lätt att hitta hotell och gå ut och roa sig, tyvärr har stranden har varit utsatt för en del hajattacker. Ponce Inlet i närheten av New Smyrna är helt klart värt ett besök om man är surfsugen.