Tips när du ska flyga till Florida

Vi har redan gett massor med tips om vad du ska göra när du och familjen väl har landat i Florida. Men vi har ännu inte gett våra bästa tips på hur du tar dig till Florida. Att flyga är självklart, men det finns flera beslut att fatta kring flygresan. Speciellt hur ni ska ta er genom flygresan på bästa sätt och hur du hittar bästa pris. 

Res under lågsäsong

Om vi tittar online ser man att priset för en flygbiljett till Florida från Stockholm skiljer mycket i pris beroende på vilket företag du flyger med och när du ska åka. Vill du ha ett bättre pris på flygbiljetten ska du åka under lågsäsong. Du har inte samma klimat som lockar många turister men spara tusenlappar och har större hotellurval. Den minst populära resemånaden är februari och högsäsongen sker i december då alla vill slippa kylan och fira julen i varmare klimat. I februari är medeltemperaturen 22 grader och det regnar sällan vid den här tiden på året. Vill du och familjen vara aktiv är den lite lägre temperaturen perfekt!

Resa bekvämt

Det är få som har råd att boka förstaklassbiljetter, kostnaden för de större stolarna och bättre service kostar flera gånger ekonomipriset. Ekonomiklass kan vara så billigt som 4000 kronor per person, då innefattar det mellanlandningar och lite mer udda restider. Vill du flyga första klass är det nästan bara direktflyg som gäller så restiden är kortare och priset ligger istället runt 60 000 kronor. Du får drinkar, mat på äkta porslin, sköna sätet som kan fällas ned till sängar, egen teve och bord, internet och bästa servicen. Men frågan är om det är värt 60 000 kronor att bli bortskämd i 13 timmar?

Istället kan du försöka göra ekonomiresan mer bekväm. En egen kudde, uppblåsbar om du har ont om plats i handbagaget, samt en mindre filt ger bättre sömn. Öronproppar stoppar ljudet från motorn och stolsgrannen som börjar snarka. Ta med en surfplatta med filmer och serier som du kan se offline, försök att få tiden att gå med några bra filmer. Alternativt har du äntligen chansen att läsa den där boken du sneglat på i flera veckor men inte haft tid med!