Vädret i Florida – året om

Väder

Florida har ett behagligt klimat och kallas ofta för USA:s ‘solskensstat’. Klimatet är i större delen av staten halvtropiskt med heta somrar och man har över 3000 soltimmar per år.

I södra Florida, neråt Key West, är klimatet tropiskt och ett par regnskurar under eftermiddagen under sommarhalvåret är ganska vanliga, vilket bidrar till en hög luftfuktighet. Sommarperioden sträcker sig från juni till början av oktober, där den varmaste tiden är mellan juli och augusti. Medeltemperaturen under sommaren kan nå upp till 33 grader med en luftfuktighet på 100%.

Vinterhalvåret, som sträcker sig från december till mars, har en medeltemperatur på 25 grader och med färre regnskurar ger det en lägre luftfuktighet. Orkansäsongen infaller under slutet av augusti till oktober då tropiska stormar drar in över Florida med skyfall av regn.

Som turist är det inget att oroa sig över, man har hög beredskap i utsatta områden och myndigheterna går ut med varningar om det är aktuellt med evakueringar. Florida har snabba väderomslag med stora lokala skillnader, en skur går snabbt över med solsken som följd. Florida har faktiskt fler blixtnedslag och åska än någon annan delstat i USA. Många upplever att vintern i Florida är behagligare med anledning av att luftfuktigheten inte är så hög som under sommarperioden.