Vägen hem efter semestern

flygplan_122386135

Efter en resa i Florida är det dags att ta sig hem. Alla väskor är packade, även extra väska för shoppingen. Taxin till flyget kommer snart och det är dags att åka iväg. Vemodigt men ändå skönt. Flygresan är lång och uttröttande och man tackar sin lyckliga stjärna ett rum redan är bokat för en natt på hotell i Stockholm.

Semestern i Florida har varit fantastisk. Solen sken i stort sett varje dag och det flesta dagar måste erkännas har spenderats på stranden. Det var verkligen tur att en till väska införskaffades för annars hade aldrig shoppingen kommit med hem. Produkter som tillverkas i USA blir så mycket billigare utan tull- och fraktavgifter så det gick inte låta bli att fynda!

Allt är äntligen nedpackat i de mer än proppfulla väskorna. En sista titt i spegeln, den nya solbrännan är klädsam. Ett sista farväl av hotellrummet och efter utcheckningen bär det av till flygplatsen.

Restiden är lång, över 10 timmar och knappt någon sömn på planet. Väl tillbaka i Sverige gör sig jetlagen påmind och längtan efter ett bra hotell i Stockholm är enorm. Hotellsängen är fräsch och mjuk, efter en dusch är det äntligen dags att krypa ner för en efterlängtad sömn.

Hotell De lockar med en hotellfrukost värd att nämna. Mätt och belåten gör sig jetlagen påmind igen och en tupplur kan inte skada, det är inte varje dag man får sova i en så skön säng.

En dusch och resan hemåt börjar. Anländer till Centralstationen i Stockholm köper en bok. Smart beslut att boka en plats i den tysta avdelningen på tåget. Börjar se fram emot att återgå till vardagen. Semester i all ära men hemma är alltid hemma!